Hírarchívum

Exkluzivitás már a neten is

Az amerikai Megasztár sorozat, az American Idol óriási népszerűségnek örvend a tengerentúlon. A harmadik sorozat győztese, Fantasia single-lemezére az egyik online zenei áruház már exkluzív szerződést kötött: letölteni csak onnan lehet.Újabb fejezet a zenei online áruházak történetében: a wal-mart.com szerződést kötött az American Idol legutóbbi körének győztesével, a mezőnyből egyértelműen kimagasló Fantasia Barrino-val, akit a zsűri is az eddigi legtehetségesebb résztvevőnek nevezett.

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart néhány hónapja indította weboldalán online zeneáruházát, amely alacsony áraival gyorsan népszerűvé vált. Most az exkluzív szerződéstől további növekedést vár a cég, amely áruházaiban az énekesnő lemezét, weboldalán pedig ugyanezen hangfelvételt kínálja vásárlóinak. Egyelőre csak a letöltésre kapta meg a Wal-Mart az exkluzivitást. Maga a tény viszont jól jelzi az Egyesült Államokban a nagyjából kéttucatnyi online zenebolt harcát a jelenlegi és a leendő vásárlók kegyeiért.

A single, amelyen három dal (I Believe; Chain of Fools; Summertime) is szerepel a fantasztikus hangú, fiatal énekesnőtől egyből a kislemez-lista élén nyitott 142 ezres eladási statisztikájával. Érdekes, hogy ez az eredmény messze elmarad két korábbi győztes, Clay Aiken és Kelly Clarkson eladásaitól, de az egyelőre még nem ismert letöltési adatokkal összesítve hasonlóan jó számokat produkálhat, mint a ma már szupersztár elődök kislemezei, amelyek akkoriban csak CD-n jelentek meg.