Hírarchívum

Egyedülálló mobil zeneszám-letöltés a djuice-tól

A Pannon GSM június 10-én, a Viva Comet díjátadó gálán jelentette be, hogy a djuice márka hamarosan egy Európa-szerte friss szolgáltatással, a zeneszámok mobiltelefonra történő letöltésének lehetőségével szeretné forradalmasítani a hazai zenei és szórakoztató piacot. Két vezető lemezkiadóval közösen megvalósuló szolgáltatása nem csak jellegében, de technológiájában is újszerűnek számít.A hazai mobilpiacon elsőként nyújt lehetőséget a Pannon GSM, valamint önálló márkája, a djuice arra, hogy a felhasználók legálisan CD-minőségű zenei hangfelvételeket tölthessenek le az arra alkalmas telefonkészülékükre. A BMG és a Warner Music lemezkiadó társaságokkal együttműködve létrehozott szolgáltatás slágerek százait juttathatja el a felhasználókhoz, akik tetszőleges alkalommal meghallgathatják a mobiljukra letöltött számokat.

A szolgáltatás műszaki hátterét az amerikai Chaoticom vállalat biztosítja. Az általuk kidolgozott speciális fájlformátum kifejezetten a GPRS alapú letöltést támogatja: a hatékony tömörítésnek köszönhetően az adatátvitel ideje nem haladja meg a zeneszámok időtartamát, ráadásul a felvétel már letöltés közben is hallgatható.

A Pannon GSM nem véletlenül időzítette a Viva Comet díjátadó gálájára ezen egyedülálló szolgáltatás bejelentését. „A djuice megjelenésekor különleges, testre szabott szolgáltatásokat ígért a fiatal, aktív életet élő mobilosoknak, és ezen, hamarosan induló szolgáltatásunk újabb innovatív, valós igényeken alapuló megoldással gazdagítja kínálatunkat” – nyilatkozta Somlyai Dóra, a Pannon GSM kommunikációs igazgatója a Viva televíziós csatorna immár hagyományos díjátadóján, amelynek sztárvendégeként az ausztrál énekesnőt, Dannii Minogue-ot hívta meg a telefontársaság.