Hírarchívum

A Beatlesnek volt a legtöbb listavezetõ száma az elmúlt hatvan évben

A Beatles együttes számai szerepeltek legtöbbször a lemezeladási toplisták élén II. Erzsébet királynõ uralkodásának elmúlt hatvan éve alatt. A négytagú zenekar több mint negyven éve feloszlott, de elõtte 17 számuk került a toplista csúcsára. A BBC - Radio 2 hétfõ délután sugározta a királynõ 1952-es trónra lépése óta leggyakrabban játszott hatvan zenész számait.A Beatles együttes számai szerepeltek legtöbbször a lemezeladási toplisták élén II. Erzsébet királynõ uralkodásának elmúlt hatvan éve alatt. A négytagú zenekar több mint negyven éve feloszlott, de elõtte 17 számuk került a toplista csúcsára. A BBC - Radio 2 hétfõ délután sugározta a királynõ 1952-es trónra lépése óta leggyakrabban játszott hatvan zenész számait.

A Beatles után Elvis Presley, Cliff Richard és Madonna következik a sorban. A hivatalos statisztika szerint Cliff Richard 124 száma jutott fel a negyvenes toplistára, és 14 került az élére, Madonna pedig több mint hatvanszor énekelte be magát a legkelendõbb negyven közé - írta a BBC portálja (bbc.co.uk).

Bár Rihanna csak 2005-ben debütált, tízedik helyezésével mégis megelõzte a 13-dikként végzõ Rolling Stonest, Mick Jaggerék ugyanis 1981 óta nem kerültek a legjobb tíz közé. Paul McCartney, akit a Beatles és szólókarrierje révén kétszer vettek a listára, a 11., George Michael saját dalokkal a 21., a Wham! tagjaként pedig a 43. helyet érte el.

A rádiós visszaszámlálást Tony Blackburn vezette, aki úgy fogalmazott, hogy a válogatás szenzációs betekintést nyújt a zene elmúlt hatvan évébe, és bemutatja, milyen hatások érték az olyan modern sztárokat, mint Rihanna és Katy Perry.

Forrás: MTI