Hírarchívum

VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2012

Június 7-én este ismét Budapesten, a Millenárison, a Gourmet Fesztivál nyitónapján adták át 12 kategóriában a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Az eseményen Göczey Zsuzsa, rádiós zenei szerkesztõ életmûdíjat vett át.Június 7-én este ismét Budapesten, a Millenárison, a Gourmet Fesztivál nyitónapján adták át 12 kategóriában a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Az eseményen Göczey Zsuzsa, rádiós zenei szerkesztõ életmûdíjat vett át.

20 nappal a VOLT Fesztivál elõtt ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A VOLTfoliót 11 évvel ezelõtt a VOLT Fesztivál fõszervezõi, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. A díj – melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez - a Fonogram díj testvérének tekinthetõ, hiszen ez esetben mûvészek és a kultúrához köthetõ személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsõsorban azok, akik az értékteremtõ, minõségi kultúra területén alkottak kiemelkedõt.

Közel 500 hazai mûvészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezõk, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az õ szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A szakmai szavazás gyõzteseit csütörtök este az OTP Klub Gourmet Fesztivál zártkörû programja keretében a Millenáris Parkban hozták nyilvánosságra. Ezt követõen szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, mûsorokat tartanak õk a legjobbaknak.

Televíziós mûsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós mûsorvezetõ kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a TV-adók versenyében az m1 végzett az élen.

A rádiós kategóriák között a Petõfi Rádió Akusztik címû mûsora, Csiszár Jenõ, a Class FM mûsorvezetõje, illetve a Petõfi rádió vehetett át díjat.

Az újságírók versenyáben Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének.

A portálok közül az Index, zenei portálok között pedig a Quart.hu vehette át a 2012-es VOLTfoliót.

Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Elõbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen. 2012-ben a VOLTfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életmûdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétõl. A VOLT Fesztivál szervezõi által 2001-ben alapított díj mára az egyik legnívósabb médiadíjjá nõtte ki magát. Tavaly óta a kösz.hu és a VOLT közösen jegyzi a VOLTfolió díjat, amely az alapítók szerint a Fonogram fordítottjaként, testvéreként is értelmezhetõ.

Közel 500 hazai mûvészt és közéleti személyiséget kértek fel az alapítók, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az õ szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A VOLTfolió kuratóriuma döntött arról, hogy csütörtök este ki vehette át a VOLTfolió életmûdíját.

A VOLTfolió Kuratórium tagjai:
- Andrew G. Vajna, producer
- Baksai Péter, a ShowTime Budapest Kft. vezetõje
- Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója
- Dr. Tóth Péter Benjámin, az Artisjus Stratégiai és Kommunikációs Igazgatója
- Besnyõ László, a Magyar Koncertszervezõk Szövetségének elnöke
- Fodor Gergely, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöki Kabinet igazgatója
- Fülöp Zoltán, díjalapító, a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound fõszervezõje
- Gerendai Károly, a Sziget Szervezõiroda vezetõje
- Geszti Péter, zenész, reklámszakember
- Hegedûs László, a Multimedia Kft. Ügyvezetõ igazgatója
- Jeszenszky Zsolt, a DJ-szövetség elnöke
- Kovács Ákos, zenész
- Kovács Ildikó, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója
- L. Simon László, az Nemzeti Kulturális Alap elnöke
- Lobenwein Norbert, díjalapító, a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound fõszervezõje
- Lovasi András, zenész
- Pozsonyi Attila, DJ Pozsi
- Szájer József, EP-képviselõ, a VOLT Fesztivál fõvédnöke
- Szûts László, a ProArt elnöke
- Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetõje
- Zságer Balázs, zenész

A kösz.hu és a VOLT közösen jegyzi a VOLTfolió díjat

A VOLTfolió Kulturális Médiadíj idén a ProArt - Szövetség a Szerzõi Jogokért és a hazai szerzõk, elõadók, producerek közös üzenetét tolmácsoló kösz.hu támogatásával valósul meg. A zenészek, zenei alkotók köszönik, hogy megtiszteled a munkájukat, köszönik, hogy megtiszteled õket - azzal is, hogy fizetsz a munkájukért. Vetted? Kösz! Látogass el a honlapra - nyerj ingyen bérletet a VOLTra, a Balaton Soundra vagy a Szigetre! kösz.hu

Indul a Voltfolió közönségszavazása is

A szakma díjazottjai már átvették a Voltfolió szobrokat, most rajtatok a sor, hogy eldöntsétek, ki kapja a VOLTfolió közönségdíjakat. A VOLTfolió szakmai szavazásán több száz hazai mûvész, zenész, producer, menedzser, zenei szervezõ adta le voksát. A szakmai szavazáson legjobb eredményt elért jelöltekre július 31-ig szavazhattok. A közönségszavazás végeredményét augusztus 5-én, a 20. Sziget Fesztivál ünnepi eseményén, a Magyar Dal Napján hirdetik majd ki. Szavazz te is! Ha megadod az adataidat a VOLTfolió hivatalos honlapján, jegyet nyerhetsz a Magyar Dal Napjára.

Forrás: www.sziget.hu/voltfolio