Hírarchívum

Törli a torrenteket a The Pirate Bay

Február 29-étõl megkezdi a torrent fájlok törlését a The Pirate Bay. Ez azonban nem a hírhedt kalózoldal végét jelenti, pusztán új letöltési technológiára állnak át.Február 29-étõl megkezdi a torrent fájlok törlését a The Pirate Bay. Ez azonban nem a hírhedt kalózoldal végét jelenti, pusztán új letöltési technológiára állnak át.

A TorrentFreak portál beszámolója szerint némi riadalmat keltett a kalózkodó internetezõk körében, hogy a The Pirate Bay bejelentette, megkezdi a torrent fájlok letörlését. A kalózoldal üzemeltetõi azonban nem hagynak fel tevékenységükkel, hanem egy általuk hatékonyabbnak minõsített letöltési technológiára, az ún. mágneslinkekre állnak át.

A mágneslink szükségtelenné teszi a torrent kiterjesztésû fájlok használatát, ehelyett a letöltéshez szükséges paramétereket egy hiperlinkben továbbítja a felhasználók gépei felé. Ez a megoldás a kalózoldal számára azért elõnyös, mert a linkek továbbítása kisebb sávszélességet igényel, emellett könnyebben költöztethetõvé és gyorsabban újraindíthatóvá teszi az oldalt, vagyis a hatósági intézkedéseknek is könnyebben ellenállnak majd.

A TPB február 29-én a tíznél több személy által megosztott torrentek letörlésével kezdi meg az átállást, majd fokozatosan eltávolítja a kevésbé népszerû megosztásokat is.

Forrás: HENT