Hírarchívum

A brit gyerekek csaknem fele használja a Facebookot

A 8 és 12 év közötti brit gyerekek 44 százaléka, míg amerikai kortársaik 37 százaléka rendszeresen használja a Facebookot annak ellenére, hogy a közösségi oldalon való regisztráció alsó korhatára 13 év - derült ki egy friss kutatásból, amelyet a Biztonságosabb Internet Nap (Safer Internet Day) keretében hoztak nyilvánosságra.A 8 és 12 év közötti brit gyerekek 44 százaléka, míg amerikai kortársaik 37 százaléka rendszeresen használja a Facebookot annak ellenére, hogy a közösségi oldalon való regisztráció alsó korhatára 13 év - derült ki egy friss kutatásból, amelyet a Biztonságosabb Internet Nap (Safer Internet Day) keretében hoztak nyilvánosságra.

A The Daily Telegraph címû brit napilap honlapja szerint a felmérést 2 ezer, 6 és 14 év közötti, amerikai, illetve brit gyerek megkérdezésével készítették.

Tizenkét éves korára az amerikai és a brit gyerekek 58 százalékának van Facebook-profilja. Az angolszász országok nyolcéveseinek 23 százaléka rendszeresen látogatja a közösségi hálót, 10 százalékuk pedig szülei adatlapján érez rá elõször a facebookolás ízére.

A hatévesek 66 százaléka tudja, mi az a Facebook, és a megkérdezett gyerekek 53 százaléka szeretné, ha megszületne a közösségi oldal nekik szóló változata.

A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a kisebbek a játékok kedvéért készítik el profiljukat: a 6 és 14 év közötti korosztály 36 százaléka játszott az elõzõ hónapban a Facebookon. Ez nagyobb arány, mint bármilyen más játékportálé - állítja a felmérést végzõ Dubit kutatóintézet igazgatója, Ian Douthwaite.

A Biztonságosabb Internet Napot a világ több mint 60 országában, köztük Magyarországon is minden évben február elején, ugyanazon a napon rendezik meg. 2012-ben ez február 7-ére esett. A világnap célja felhívni a figyelmet az internet jelentõségére, az ott leselkedõ veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre, tartalmakra.

Forrás: MTI