Hírarchívum

Több mint 4000 bejegyzést távolított el a Twitter

A Twitter is alkalmaz a jogsértõ linkek közzétételére vonatkozó eltávolítási eljárást: az elmúlt évben több mint 4400 jogtulajdonosi panaszt kezeltek az üzemeltetõk.A Twitter is alkalmaz a jogsértõ linkek közzétételére vonatkozó eltávolítási eljárást: az elmúlt évben több mint 4400 jogtulajdonosi panaszt kezeltek az üzemeltetõk.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint az elmúlt évben összesen 4410 olyan panasz érkezett a Twitterhez, amelyben a jogtulajdonos jogsértõ bejegyzések eltávolítását kérte a mikroblog üzemeltetõitõl. Az eltávolítandó bejegyzések rendszerint illegális letöltési lehetõségre, kalóztartalmakra mutattak.

A Twitter adatbázisa szerint az eltávolítási kérelmek harmada ugyanattól a relatív kis kapacitású stúdiótól érkezett. A Magnolia Pictures mintegy 1400 alkalommal kérte egyes bejegyzések elérhetetlenné tételét. Az olyan nagyobb kiadók, mint az Universal vagy a Sony Music lényegesen kisebb aránnyal fordultak panasszal a Twitterhez. Elõbbi mintegy 650, utóbbi 270 eltávolítási kérelmet küldött.

A hírportál által megszólaltatott szakértõ szerint a Twitter mostanában kezd egyre jelentõsebb szerepet kapni az illegális tartalom megosztásában. Részben ennek, részben a mikroblog egyelõre nehézkes és lassú eltávolítási mechanizmusának köszönhetõ a fenti aránytalanság.

Forrás: HENT