Hírarchívum

A mai dalszerzõk "elég borzalmasak"...

Egy, a napokban készült interjúban Sir Elton John a mai dalszerzõket "elég borzalmasnak", a mai popzenét lélektelennek és inspirációmentesnek, a manapság oly népszerû tehetségkutató show-mûsorokat pedig unalmasnak titulálta.Egy, a napokban készült interjúban Sir Elton John a mai dalszerzõket "elég borzalmasnak", a mai popzenét lélektelennek és inspirációmentesnek, a manapság oly népszerû tehetségkutató show-mûsorokat pedig unalmasnak titulálta.

Minden idõk egyik legsikeresebb elõadója, a 63 éves sztár hozzátette, hogy az azonnali, gyors hírnév, amit az ilyen mûsorok produkálnak, sosem a megfelelõ út volt az igazi kiteljesedéshez. "Fontos, hogy saját dalokat is írjanak, mert így nem fognak másoktól függeni" - mondja Elton, valódi nevén Reginald Dwight, aki rajongója az olyan fiatal, tehetséges énekesnõknek, mint Lilly Allen, Amy Winehouse vagy Lady Gaga, de a tehetségkutatóknak nem. "Szerintem én sem jutottam volna tovább egy ilyenen. Amikor pedig felkértek, hogy legyek zsûritag, nemet mondtam. Nem tudnék másokat lehúzni."

John szerint Simon Cowell, az X-Factor producere felfedezett néhány tehetséges elõadót a mûsoraiban, de "az egyetlen módja, hogy fenntartható karriered épüljön fel, ha megfizeted a tanulópénzt a kis klubokban. 17 éves korom óta játszom zenekarban, írunk dalokat Bernie Taupinnal (Elton John szerzõtársa - a szerk.), de hat éven át kemény kudarcok sorozata, és persze nagyszerû élmények kellettek ahhoz, hogy megjöjjön a siker. Leona Lewis és Alexandra Burke ki vannak szolgáltatva a következõ dalnak, amit majd valakitõl kapnak. Susan Boyle pedig imádnivaló jelenség volt, de félek, nem érti a show-business szigorú valóságát."

Forrás: Reuters