Hírarchívum

FONOGRAM 2010 - Megvannak a jelöltek!

A lemezkiadók által jelölt albumok közül az idén bevezetésre kerülõ három új kategóriában (autentikus népzene, klasszikus zene, kortárs komolyzene) az öttagú Fonogram Komolyzenei és Népzenei Bizottság választja ki a gyõztest az esemény napján, a kategória teljes mezõnyébõl.A lemezkiadók által jelölt albumok közül az idén bevezetésre kerülõ három új kategóriában (autentikus népzene, klasszikus zene, kortárs komolyzene) az öttagú Fonogram Komolyzenei és Népzenei Bizottság választja ki a gyõztest az esemény napján, a kategória teljes mezõnyébõl. A többi kategóriában egy zenei újságírókból, producerekbõl, zenekereskedelmi szakemberekbõl, stb. álló széles körû jelölõbizottság, valamint egy szûkebb szakmai zsûri, az ún. Fonogram Bizottság tagjai szavaznak, illetve az elõzõ évben realizált eladási darabszámok alapján rangsorolódnak a kiadványok.

A három különbözõ oldalról szerezhetõ pontok összesítésével derül ki, hogy mely kiadványok kerülnek be a végsõ 5-5 (holt verseny esetén 6) jelölt közé az egyes kategóriákban.

Örömmel értesítjük a Tisztelt Közönséget, hogy megvannak a jelöltek!

A kiskereskedelmi eladások, illetve a szakmai szavazatok alapján kialakult, a Jelöltek 2010 oldalon látható mezõnybõl választja majd ki az esemény napján az egyes kategóriák gyõzteseit a 13 tagú Fonogram Bizottság.