Hírarchívum

Hamis tárgyak kiállítása

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) 2009. december 2-a és 11-e között Hamis ígéretek, valódi veszélyek címmel kiállítást rendez a Magyar Szabadalmi Hivatalban.A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) 2009. december 2-a és 11-e között Hamis ígéretek, valódi veszélyek címmel kiállítást rendez a Magyar Szabadalmi Hivatalban.

A kiállítás célja, hogy bemutassa az érdeklõdõknek, milyen hamis termékekkel találkozhatnak a mindennapokban, felhívja a figyelmet a hamisítványok megvásárlásával járó kockázatokra és nem kívánt következményekre, továbbá hasznos tanácsokkal segítse ezek elkerülését. Mindezek mellett a látogatókkal megismerteti a HENT és a Vám- és Pénzügyõrség (VPOP) tevékenységét, kiemelve a két szervezet hamisítás elleni munkájának jelentõségét és fontosságát.

Programját tekintve a kiállítás egy lakás elrendezését követve mutatja be, hogy a mindennapok során hol, milyen hamis tárgyakkal kerülhetnek kapcsolatba az állampolgárok. A lakás helyiségein, így a nappalin, gyermekszobán, hálószobán, konyhán és fürdõszobán végigkalauzolva a látogatókat, információs molinókkal és hamis tárgyakkal illusztrálja a hamis árucikkek megvásárlásával járó kockázatokat és veszélyeket.

A statikus kiállítóhelyek megtekintése mellett interaktív feladatok is várják az érdeklõdõket. Lehetõség nyílik majd a VPOP munkatársaihoz hasonlóan fiberszkóppal felfedni csomagok rejtett tartalmát, a hamisítási totó kitöltésével pedig apró nyereményeket is nyerhetnek!

Mindezek mellett a VPOP munkatársai a kiállítás ideje alatt naponta több alkalommal (hétköznap 16 órakor, hétvégén 11, 14 és 16 órakor, illetve igény szerint és csoportoknak elõzetes bejelentkezés alapján) tájékoztató elõadásokat is tartanak a hamisítás és a hamisítás elleni küzdelem magyar és nemzetközi helyzetérõl.

A kiállítás helyszíne: a Magyar Szabadalmi Hivatal (1054 Budapest, Garibaldi utca 2.)

Idõpontja: 2009. december 2-11.

Nyitva tartás: mindennap 10-18 óráig

A kiállítás megtekintése díjtalan!

További információ a www.hamisitasellen.hu honlapon.

Bejelentkezés csoportok számára a hent@hpo.hu e-mail címen, illetve a 06 1 474 5559 telefonszámon lehetséges.