Hírarchívum

Új internetes zeneáruház nyílt Magyarországon

SONGO márkanéven közép-európai internetes zeneáruház nyílt - elsõként Magyarországon - a nemzetközi és magyar kiadók szinte teljes zenei kínálatával. A www.songo.hu weboldalon dalonként 199 forinttól közel félmillió zeneszám között válogathatnak a vásárlók.

A magyar tõzsdén is jegyzett econet.hu Nyrt. leányvállalata, az eMusic Kft. által fejlesztett internetes zeneboltban a vásárlók otthonról, kényelmesen válogathatnak kedvenc lemezeik és elõadóik között. Gyorsan, egyszerûen és olcsón lehet zenét vásárolni, a felhasználóbarát felület megkönnyíti az eligazodást a különféle zenei stílusok és elõadók között. A kiválasztott zenék mobiltelefonnal, bankkártyával, illetve banki átutalással is kifizethetõk, sõt, a legnépszerûbb dalok csengõhang formájában is elérhetõek. A weboldalon mûfaj, stílus és az elõadó neve szerint is kereshetõk a zenék, a többszázezres kínálatban minden korosztály és stílus rajongója megtalálhatja kedvenceit. Stílusonként újdonságajánlók, toplisták segítik a vásárlást, a zeneszámok elsõ fél perce ingyenesen meghallgatható. A SONGO kínálata folyamatosan bõvül, a legfrissebb slágerek akár már az utcai megjelenés elõtt megvásárolhatók, de olyan lemezritkaságok is letölthetõk, melyek a hagyományos lemezboltokban már nem kaphatók.

Az áruház fejlesztõi különös figyelmet szenteltek a hangminõségnek is: a 192 Kbit/s WMA kódolás az MP3 formátumnál tisztább hangzású audio élményt biztosít, gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a CD hangminõségétõl.

Horváth Szabolcs, az eMusic ügyvezetõje elmondta: "A SONGO bevezetõ áron, 199 forintért kínálja a nemzetközi és hazai elõadók szinte valamennyi zeneszámát. Ez lehet a mágikus szám, az ingerküszöb, amelyiknél az internetezõk már inkább a legális módját választják az albumok beszerzésének." A SONGO legális mûködését az Artisjusszal, az EJI-vel, illetve közel 60 zenei kiadóval (SONY BMG, EMI, Warner, Hungaroton, stb.) kötött szerzõdések biztosítják. A SONGO-nál mutatkozik be elsõként a saját fejlesztésû "Gyorsvásárlás" fizetési megoldás, amellyel a mobilos csengõhangletöltésekhez hasonlóan, regisztráció nélkül, egy SMS elküldésével, azonnal megvásárolható a kiválasztott dal.

Piaci lehetõségek

"Biztosak vagyunk abban, hogy a SONGO megjelenése új lendületet ad a csökkenõ magyar lemezeladásoknak" – folytatja Horváth Szabolcs. A tízmilliárdos magyar hanghordozó-értékesítési piacból egyre nagyobb szeletet fog kapni az internetes értékesítés, mely akár a piac újbóli növekedésének lehetõségét is magában hordozza. Amerikában és Nyugat-Európában is egyre inkább teret nyer a legális zeneletöltés a CD-n árult kiadványokkal és a silány minõségû illegális másolatokkal szemben. Németországban 2006 elsõ félévében közel 12 millió zeneszámot töltöttek le, így az online zenei piac forgalma elérte a 21 millió eurót. Ez 33%-os növekedést jelent az elmúlt évekhez képest. Az USA-ban majdnem 80%-kal nõtt az online zenei piac 2005-ben, miközben a hagyományos offline terjesztés lassan, de folyamatosan csökkenõ eladásokat mutat.

"A SONGO-nak Magyarországon piacvezetõ szerepet szánunk, de ezen törekvésünkkel párhuzamosan 2007-ben a kelet-európai régió több országában is elindítjuk zeneáruházunkat" - tette hozzá az ügyvezetõ.

Link: www.songo.hu