Hírarchívum

Újra lesz magyar indulója az Eurovíziós Dalfesztiválnak!

A Nox két évvel ezelõtti hazai és nemzetközi sikere, az Eurovíziós Dalverseny presztízse és népszerûsége itthon és külföldön, valamint a közönség nagy érdeklõdése arra ösztönözte a Magyar Televíziót, hogy ismét delegáljon magyar versenyzõt a nemzetközi rendezvénysorozat ezévi döntõjébe, 2007. május 10-én, Helsinkibe.A Nox két évvel ezelõtti hazai és nemzetközi sikere, az Eurovíziós Dalverseny presztízse és népszerûsége itthon és külföldön, valamint a közönség nagy érdeklõdése arra ösztönözte a Magyar Televíziót, hogy ismét delegáljon magyar versenyzõt a nemzetközi rendezvénysorozat ezévi döntõjébe, 2007. május 10-én, Helsinkibe.

A rendelkezésre álló idõ és a lehetõségek figyelembevételével a Magyar Televízió mindent megtett, hogy Magyarország bekapcsolódhasson az idei összeurópai zenei fesztiválba. Fontos, hogy megmutassuk magunkat, hogy megjelenjünk a mûsorban és a már februártól hozzáférhetõ weboldalakon. A döntõ után újabb promóciós lehetõséget kínálnak a mûsorszámok DVD és CD kiadványai.

A MAHASZ-szal már egy éve meglevõ, a Fonogram Díjátadó Gála közvetítésére vonatkozó megállapodás kiváló lehetõséget teremtett arra, hogy Magyarország leendõ képviselõjét, a majdani hazai gyõztest széles nyilvánosság elõtt, élõ adásban, a közönség választhassa ki. A MAHASZ örömmel vállalta a feladatot, s bár komplett pályázat kiírására az idõ rövidsége miatt már nem kerülhetett sor, a szakmaiság szempontjait maximálisan figyelembe véve sikerült a már fennálló rendszerben közösen helyet, lehetõséget találni.

A Fonogram díjátadó kategóriáinak ismeretében értelemszerûen nem lett volna igazságos, ha valamelyik mûfaji kategóriából kerül ki a gyõztes. Az "év felfedezettjének" szerepeltetése viszont kitûnõ választás. Egyrészt mûfajsemleges, másrészt - és ez külön öröm mind a MAHASZ, mind a Magyar Televízió számára - egy fiatal, feltörekvõ, új tehetségnek közösen teremthetünk egy páratlan lehetõséget a zenei pályán való elõbbre jutásban!

S hogy miért éppen ez a hat újonc versenyez...? A www.fonogram.hu weboldalon is megtalálható, részletes szabályzat alapján a 6 jelölt - csakúgy, mint az összes többi kategória jelöltjeit - a zeneipari- és média-szakembereket felvonultató, 200 tagú jelölõbizottság, illetve a 9 tagú Fonogram-bizottság szavazatainak összesítésével alakult ki. A szabályzat szerint kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott 5 jelölt vehet részt a végsõ megmérettetésben, ebben a kategóriában azonban holtverseny alakult ki az ötödik helyen, így hat jelölt közül lehet választani. Míg a többi kategóriában a gyõztest a 9 tagú Fonogram-bizottság választja ki, addig ebben az egy kategóriában a közönség dönt: a www.fonogram.hu weboldalon már futó, és egészen a gálaest szinte utolsó percéig nyitott SMS-szavazás gyõztese nem csak "az év felfedezettje" megtisztelõ címet nyeri el, az ehhez tartozó Fonogram-szobrocskával együtt, hanem hazánk képviseletében is õ(k) utazhat(nak) Helsinkibe. A képernyõk elõtt ülve közösen szurkolhatunk majd neki(k) a világot jelentõ deszkákon aratandó sikerért - Finnországban.

ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját a közönség a Fonogram Díjátadóhoz kapcsolódóan, SMS-szavazás útján választhatja ki. A szavazás megkezdõdött, a rajongók már most segíthetnek kedvencüknek a gyõzelem felé vezetõ úton!

A szavazás részletei ITT találhatóak.

További információk a jelöltekrõl és a díjátadóról a www.fonogram.hu weboldalon találhatók.