Hírarchívum

200 hetes a MAHASZ Dance Top 40!

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége által hétrõl hétre megjelentetett hat különbözõ slágerlista egyike jubileumhoz érkezett: 200 hete, azaz közel 4 éve létezik a MAHASZ Dance Top 40.A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége által hétrõl hétre megjelentetett hat különbözõ slágerlista egyike jubileumhoz érkezett: 200 hete, azaz közel 4 éve létezik a MAHASZ Dance Top 40.

A lista a Magyar Lemezlovas Egyesület közremûködésével készül, és a Magyarországon dolgozó lemezlovasok heti tizes listái alapján áll össze: vagyis azok a dalok szerepelnek rajta, amelyeket a DJ-k leginkább forgatnak, s a amelyekre legszívesebben bulizik hétrõl hétre a közönség az ország legkülönbözõbb szórakozóhelyein. Ezáltal a listát sem a lemezeladások, sem a rádiók, sem a kiadók, de még a zenekritikusok, önjelölt "trendi arcok" sem befolyásolják, s mindenki egyenlõ: egy-egy menõ DJ, egy-egy menõ buli zenei listája ugyanúgy beleszámít, mint a vidéki rezidensek hetente megjelenõ közönségének kedvencei.

A MAHASZ ezúton is szeretné felhívni a DJ-k figyelmét, hogy minél többen küldenek listát, annál pontosabb a Dance Top 40, így várjuk az újabb lemezlovasok listáit, hogy lemezlovasok, klubok, szórakozóhelyek minél szélesebb körét lefedhesse a slágerlista. Ráadásul a fizetendõ éves DJ-jogdíjból kedvezmény jár azoknak, akik ily módon eleget tesznek adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Elkészült az eddigi 200 hét összesített dance-slágerlistája is, amelybõl kiderül többek között, hogy az elmúlt közel 4 évben, a lista indulása óta összességében a Royal Gigolos "California Dreaming" címû dala szerepelt a legjobban a listán, de az elsõ helyet eddig a legtöbb (22) héten keresztül Fedde le Grand "Put Your Hands Up For Detroit"-ja birtokolta. Csak néhány héttel marad le mögötte Bob Sinclartõl a "World Hold On" (19 hét). A listavezetõ Royal Gigolos 9 héten át volt elsõ, de 10-12 héttel tovább szerepelt a listán, mint az elõbb említett két listavezetõ dal. A legtöbbet egyébként, szám szerint 60 hetet David Guetta "The World Is Mine" címû slágere tartózkodott a Dance Top 40-ben, mégsem sikerült egyszer sem megszereznie az elsõ helyet: a dobogó harmadik fokáig jutott.

További adatok, érdekességek, hasznos információk garmadával kinyerhetõk az ITT LETÖLTHETÕ, 200 hét összesítése alapján készített, 905 dalt tartalmazó listából.