Hírarchívum

Usher és az OutKast tarolt a World Music Awards-on

Óriási showmûsor keretében adták át a földkerekség legsikeresebb elõadóinak Las Vegasban a World Music Award-ot, amelynek alapját az IFPI által közzé tett globális eladási adatok adják. A legsikeresebbek között volt Celine Dion, Norah Jones, Usher és az OutKast.Gigantikus, látványos showmûsorral viszonozta a szervezõknek a lehetõséget a las vegasi Thomas & Mack Center, ahol elõször rendezték a World Music Awards-ot és amelynek mûsorát százötven televízió-adó vette át. A korábbiakban Monaco adott helyet ennek a díjátadónak, amely az abszolút népszerûséget veszi alapul, hiszen a Hanglemezkiadók Nemzetközi Szövetségének, az IFPI-nak (amelynek a MAHASZ is tagja) adatai alapján derült fény a gyõztesek személyére.

A tizenhatodik alkalommal sorra került WMA abszolút gyõztese ezúttal az amerikai Usher és a szintén tengerentúli OutKast együttes volt, miután mindketten 3-3 kategóriában gyõzedelmeskedtek. Usher – aki a gálát Confessions címû albumának talán legnagyobb sikerével, a Yeah címû dallal nyitotta meg – a legjobb férfi énekes, a legjobb férfi pop elõadó és a legjobb r&b elõadó díjával gazdagodott, köszönhetõen a világszerte immáron 10 millió példányban eladott utolsó lemezének. Az atlantai OutKast-é lett a világ legjobb együttese, a legjobb pop együttes és a legjobb rap/hip-hop elõadó díja, amit az együttes szintén egy dallal hálált meg, melyet Patti LaBelle-el, az r&b élõ legendájával adott elõ.

A csodálatos hangú Blue Note-sztár, Norah Jones két szobrocskával gazdagodott: a legjobb énekesnõ és a legjobb pop énekesnõ kategóriákban bizonyult a legjobbnak. Egy másik hölgy, Celine Dion pedig a Gyémánt Díjat vehette át, elismerésül a világszerte elfogyott 100 millió lemezéért. A zeneipari külsõ közremûködõ díját a legendás Clive Davis kapta, akinek a felfedezettje, Whitney Houston énekelt a gálán.