Hírarchívum

Megasztárok a hazai piacon

A TV2 népszerű tehetségkutató versenye lassan fél éve véget ért, mégis úgy tűnik, hogy a show felfedezettjeinek népszerűsége nem csökken. Ráadásul az új, fiatal és tehetséges előadók a hazai kiadókat is meggyőzték, érdemes beléjük fektetni.Az első hírek már a verseny befejezése előtt felreppentek, ki melyik kiadóhoz igazol, a döntő résztvevői közül majd ki kivel fog dolgozni. A nyári szünetben a legkeresettebbek már aláírt szerződésekkel a birtokukban vonulhattak stúdióba, hogy elkészítsék önálló lemezeiket és a döntő versenyzői is felbukkantak koncertjeikkel az ország szinte minden szegletében, nagy sikereket aratva.

A leghamarabb a vetélkedő győztese, Tóth Vera jelentette meg lemezét a Sony Music-nál, amelynek produceri munkálatait Rózsa István végezte. A szeptember 6-án napvilágot látott korong szerzői (László Attila, Kassai Róbert, Halász János vagy a szövegekért felelős Horváth Attila) korábban Charlie és Cserháti Zsuzsa dalait is készítették, így az ifjú tehetség régi nagy álma valósult meg mindezzel. A Sony Music jelentette meg korábban a Megasztár válogatás albumokat is, amelyek közül az első már aranylemez, míg a második napokon belül azzá válhat.

A verseny második és harmadik helyezettjére is lecsapott egy-egy kiadó. Oláh Ibolya öt éves, három garantált lemezre szóló exkluzív szerződést kötött a BMG-vel. Az első album október első felében jelenik meg „Egy sima, egy fordított” címmel. Ibolyával olyan szerzők dolgoznak együtt anyagán, mint Presser Gábor és Novák Péter, akik a Megasztár aktív résztvevői is voltak, az előbbi zsűritagként, az utóbbi fellépőként. A legjobb férfi énekes címét elnyerő Gáspár László is készen van már a stúdió munkálatokkal, így nincsen akadálya, hogy október 4-én a boltokba kerüljön a balassagyarmati fiú első albuma. A stílusát tekintve a soul-lal és az r&b-vel is kacérkodó anyag az EMI neve alatt jelenik meg és az első videoklip is elkészült már hozzá, amelyet hamarosan látni lehet a televíziók műsorán.

Hírek szerint érdeklődés van a többiek iránt is, de egyelőre csak Nagy Edmond tűnt fel a Private Moon érdekeltségű Ganxsta Zolee és a Kartel egy dalában közreműködőként. Az új vetélkedő sorozat viszont hamarosan kezdődik, a TV2 már a válogatásoknál tart, így hamarosan ismét Megasztár, remélhetően legalább annyi tehetséggel, mint az első sorozatban.